Standaard titel

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

DW Begeleide Duik “spiegelplas”

15 juli 2018 om 09:00 - 17:00

Gratis

Op deze zondag gaan we een plas bezoeken die we nog nooit met de vereniging bezocht hebben namelijk spiegelplas of spiegelpolderplas genoemd en is een van de bekendere duikstekken van Noord Holland. We zullen hier 2 duiken gaan maken.

De instap ligt op 250 meter van de instap te wandelen over een fietspad. De maximale diepte van de plas ligt op 45 meter. Het zicht zit tussen de 3 en 10 meter. Aan de noordoever ligt een kunstmatig rif van heipalen en betonblokken (let op voor de scherpe randen en uitstekende ijzers, doordat ijzer kan het kompas een afwijking hebben let dus goed op je navigatie.). Hier tussen leven palingen, baarzen, kreeftjes en wolhandkrab. Verder ligt er nog een kotter op 15 meter diepte (kompaskoers 300 graden) en een zeiljacht op 7 meter, deze duik je vanaf de oostoever, misschien dat wij daar de tweede duik naartoe gaan en bekijken dat als we daar zijn aangezien dit een stukje verder lopen is. De plas wordt ook gebruikt door andere waterrecreanten dus let goed op bij je opstijging.

We verzamelen om 8.45 bij Diveworld en vertrekken om 9.00 zodat we rond 10.30 aankomen bij de duiklocatie. Mocht je duikuitrusting of flessen van Diveworld willen gebruiken geef dit dan tijdig aan zodat wij ervoor kunnen zorgen dat we er genoeg hebben. De dichtstbijzijnde vulmogelijkheid is 10 kilometer verderop dus probeer 2 flessen te regelen.

 

 

Gegevens

Datum:
15 juli 2018
Tijd:
09:00 - 17:00
Kosten:
Gratis

Locatie

spiegelplas
Googpad 1394
Nederhorst den Berg, Noord Holland
+ Google Maps

Organisator

DiveWorld

RSVP

Tickets are not available as this evenement has passed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *