Home / Nieuws / 2 duikstenen van Gozo
Geplaatst op: 24 september 2016

2 Duikstenen van Gozo

Nog 15 nachtjes slapen en dan is het zover, GOZOOO!! Om alvast een beetje op te warmen hierbij 2 duikstekken van Gozo.


The Blue Hole & Chimney

Wanneer we vanuit the Blue hole de zee in zwemmen zullen we links afslaan waar we een opening vinden in het rif. Dit noemen ze de “Chimney”. Deze opening is 15 meter lang en komt uit op de “Coral Garden” op een diepte van 6m. Waar onwijs veel te zien is, van een octopus tot aan parrot fish

Inland Sea

Wanneer de omstandigheden perfect zijn dan is dit de beste duikplek van Gozo. Deze duik kan op de zelfde dag gemaakt worden als de Blue Hole dive welke dichtbij de Inland Sea is.

De duik start in een 60 meter brede landschappelijk inlaat omgeven met hoge kliffen. Na de instap start een 80 meter lange tunnel welke eindigt in de open zee. De exit van deze tunnel zal omgeven zijn van onwijs mooie licht effecten gecreëerd door de zon welke het water raakt. Meestal is er genoeg licht in de tunnel waardoor een lamp niet nodig is, veel duikers willen toch wel graag een lamp mee hebben.

Aan het eind van deze tunnel is het mogelijk om rechts of links af te gaan om langs de drop off te duiken waar onwijs veel vis is zoals, Octopussen, Barracuda’s, Parrot fish, Spotted Doris.