Home / evenementen-uitleg

Evenementen uitleg

Het DiveWorld duikteam organiseert diverse activiteiten in samenwerking met DiveWorld. Zo gaan we regelmatig in een plas in Nederland te water maar organiseren we ook diverse niet duik activiteiten. Naast de standaard team avonden op vrijdag avond wordt er gedurende het zomer seizoen tenminste twee keer per maand een activiteit georganiseerd. In de agenda kunnen de data voor alle activiteiten gevonden worden. Ook wanneer je geen lid bent van het DiveWorld duikteam is het mogelijk om voor een klein bedrag mee te gaan.

Inschrijven kan door middel van het formulier invullen bij het desbetreffende activiteit. Eenmaal ingeschreven ontvang je een bevestiging. Uiteraard wordt je dan ook verwacht op de activiteit. Voor elke activiteit wordt er verzameld bij DiveWorld en beginnen we met een bakje koffie of thee.

De verschillende activiteiten die het DiveWorld duikteam organiseert:

Begeleide duiken 

Gedurende deze buiten water duiken is er altijd begeleiding vanuit DiveWorld verzorgt. Hierdoor zijn deze duiken goed toegankelijk voor duikers met minder ervaring. Uiteraard wordt er verzameld bij DiveWorld voor een kopje koffie en om eventuele uitrusting te huren. Vervolgens wordt er vertrokken naar de duikstek waar aldaar een uitgebreide briefing wordt gegeven door de begeleiding van DiveWorld. Vervolgens kan een ieder voor zichzelf beslissen of er wordt gedoken met de gids of dat men op eigen gelegenheid een duik maakt.

Niet begeleide duiken 

De niet begeleide duiken van het DiveWorld duikteam zijn duiken welke niet volledig worden begeleid door een dive professional van DiveWorld. Vaak zijn dit opleidingsduiken waarbij de dive professional les geeft aan een groep cursisten. Uiteraard wordt er weer verzameld bij DiveWorld voor een bakje koffie of thee om vervolgens te vertrekken naar de duikstek. Daar zal de dive professional een volledige briefing geven waarna iedereen voor zichzelf kan gaan duiken. Het is gedurende deze duiken niet mogelijk om met de dive professional te duiken.

Adventure duiken 

Ook DiveWorld gaat soms op ontdekking in de omgeving naar nieuwe duikstekken. Uiteraard zijn de leden van het DiveWorld duikteam van harte welkom om daarbij mee te gaan. Alle duikstekken welke we bezoeken bij de adventure duiken zijn niet bekend bij DiveWorld en daardoor is er van te voren ook niet te zeggen wat er gedurende de duik te verwachten valt. Een minimaal van een advanced brevet of 50 duiken is daarom vereist om mee te gaan met deze duiken. Dus heb je zin in een avontuurlijke dag meld je dan gerust aan voor een adventure duik.

Niet duik activiteiten

Met enige regelmaat verzorgt het DiveWorld duikteam ook niet duik activiteiten. Deze activiteiten zijn vaak voor het gehele gezin en vereisen geen duikbrevet. Hierbij kan gedacht worden aan een barbecue of een bowling avond.

Reizen

Wij zijn bij het DiveWorld duikteam hard aan het werk om ook duikreizen voor de leden te realiseren. We gaan proberen om minimaal één keer per jaar een reis naar het buitenland te maken. Dit kan zowel binnen Europa als daarbuiten zijn.